Maatregelen in de pijplijn

Maatregelen in de pijplijn

Onderstaande maatregelen zitten nog in de pijplijn, hier zal snel meer duidelijkheid over komen.
[vc_empty_space height=”200px”]

Overleg met bankensector

Er zal samen met de sectorfederaties en Febelfin overleg georganiseerd worden om afspraken te maken over de impact van de coronacrisis op de liquiditeit en de terugbetalingscapaciteit. De banken zullen een contactpunt opzetten voor de ondernemingen.

De bankensector heeft in lijn met de federale maatregelen als enkele zaken geregeld. In overleg met de overheid, wil Febelfin samen met haar leden gezonde bedrijven alle kansen geven om deze periode makkelijker te overbruggen.

Wanneer de bedrijven getroffen zijn of verwachten dat ze in de nabije toekomst de negatieve impact van de crisis zullen voelen, wordt hun gevraagd om hun bank/kredietgever te contacteren en samen een gepaste oplossing te zoeken.

Consumenten worden gevraagd om zo veel mogelijk digitaal te werken. Hiermee hoopt de bankensector de meer kwetsbare personen te beschermen. Daarom wordt gevraagd om alleen naar het kantoor te gaan wanneer dat écht nodig is. Daarom zetten de banken de Belgische burgers aan om de komende weken hun verrichtingen zo veel mogelijk digitaal (mobiel bankieren, internetbankieren, digitaal betalen) te doen. Bancaire raadgevers zijn ter beschikking via chat of telefoon mocht dat nodig zijn.

[vc_empty_space height=”200px”]

Schaderegeling

Momenteel wordt werk gemaakt van een schaderegeling voor getroffen ondernemers die werken met bederfbare producten of seizoenswaren, of in de reis- en evenementensector.  Voor deze vorm van bedrijfssteun zal de Europese Commissie ook de toelating moeten verlenen.

FAQ’s VLAIO

Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen heeft verder een reeks standaardantwoorden gepubliceerd op enkele veelvoorkomende vragen (FAQ’s).

MEER INFORMATIE

Back to top